De Hardloopwinkel in beeld15 December 2017

MARIJE HIJMAN:

Een 7de plek in Mol (België) bij de Zilvermeercross. Voor het eerst 5,5 km moeten lopen tijdens een cross. De junioren (geboortejaar 1998 tot en met 2000) startte tegelijk met de vrouwen senioren en masters. Mijn start was goed, ook al was een erg drukke start door het grote aantal deelnemers. Naast de toppers uit de senioren liepen er in de groep Junioren ook een aantal buitenlandse deelnemers mee. De eerste twee rondes met Jasmijn Bakker mee kunnen lopen, daarna mijn eigen tempo goed vast kunnen houden. In het parcours zaten zware stukken zand en een heuvelachtig bosgebied. Met zware benen toch nog een eindsprint kunnen inzetten en hiermee nog een plaats op kunnen schuiven. Een goed begin van mijn crossseizoen.

Ik heb zelf weer erg zin in het winterseizoen en hoop te kunnen knallen.

Reeuwijkse cross (18 november)
Na een lange tijd weer een keer in de buurt van Boskoop een wedstrijd gelopen. Ik heb meegedaan aan de Reeuwijksehout cross. Hier 3000m gelopen in de categorie meiden junioren A. De start was samen met de jongens junioren B, de vrouwen en de vrouwen 35+. Ik kon mijn race goed kunnen opbouwen en liep erg lekker. Aan het eind van de race wist ik nog een plaats op te schuiven, waardoor ik overall 3de werd en bij de meiden junioren A 1ste.Warandeloop (26 november)
De eerste cross van het nationale crosscircuit gehad. Dit jaar was het nieuw parcours van de Loket.nl Warandeloop Tilburg in de Beekse bergen, waar ik met een goede start aan mijn wedstrijd begon. Met veel modder, zand, heuvels en bosachtig gebied was het een zwaar parcours van 4,3 kilometer. Ik als junior A1 mee in een sterk deelnemersveld, waar wij met PAC Atletiek en Atletiek Trainingscentrum Rotterdam sterk vertegenwoordigd waren. Eerste gedeelte verrassend goed mee kunnen komen en in het midden gedeelte iets moeten toegeven. Het laatste eind sterk kunnen blijven lopen, wat mij een mooie 9de plek heeft opgeleverd. Over de finish een goed gevoel en ik denk dat er nog meer uit te halen is.Kaas en stroopwafelcross in Gouda (9 december)
Sterk gelopen gisteren bij de kaas en stroopwafelcross in Gouda. We starten weer met meerdere categorieën (meiden junioren A, jongens junioren B, vrouwen senioren, vrouwen master en recreanten) door elkaar. Ik startte dus samen met mijn opa, die bij de recreanten meedeed. De cross staat bekend om zijn heuvelachtige parcours. Het parcours was gisteren erg glad door de regen en de sneeuw wat gevallen was. Mijn afstand was 3 km en bestond uit twee rondes. Voor de start nog een foto met mijn opa en daarna gelijk de heuvel op. Nog voor het ingaan van de twee ronde nam ik de kop, omdat ik het gevoel had dat het tempo er wat uit ging. Daarna goed door kunnen lopen en met een eindsprint eerste kunnen worden. Vandaag lekker uitgelopen met mijn broer Koen Hijman in de sneeuw.