Wij staan achter onze producten...25 Januari 2018

Wij van De Hardloopwinkel staan achter onze producten en proberen hiermee ons steentje bij te dragen aan duurzaamheid en milieu. Merken en leveranciers die hier een actieve bijdrage aan leveren krijgen van ons voorrang. Deze producten zijn vaak wat hoger in prijs, kwaliteit én duurzaamheid (gaan langer mee).


Craft is een sportkledingmerk dat er naar streeft om zo min mogelijk voetprinten op de aarde achtertelaten en natuur zo veel mogelijk te behouden en beschermen. Ze werken op verschillende manieren om hun producten zo duurzaam mogelijk en zonder negatief effect op het milieu te maken. Hun toeleveranciers volgen altijd de regels van de laatste chemicals legislation (REACH) en ze vermijden het gebruik van onnodige toevoegingen in hun materialen. Veel Craft producten zijn gemaakt van puur polyester, zij proberen zo zorgvuldig mogelijk deze niet te mixen met andere producten zodat die niet onnodig in het milieu terechtkomen. Ook wol wordt gebruikt in sommige producten, al deze wol komt van dieren die goed behandeld zijn.
Vervoer/transport is even belangrijk, vooral om de productie vaak plaats vind in landen over de hele wereld. Het meeste transport gebeurt over water met boten, dit is relatief milieuvriendelijker dan over land of met het vliegtuig. Craft is lid van de Clean Shipping Network.  Deze organisatie zorgt voor een schoner transport http://www.cleanshippingindex.com

Betere arbeidsomstandigheden in de fabriek door Code of Conduct, dat is waar dit sport/kledingmerk voor staat!
Begin 1990 heeft ODLO de code of conduct getekend met zijn leveranciers. Hiermee gaat men met elkaar akkoord over de juiste werkomstandigheden in de fabrieken waar de kleding van Odlo wordt gemaakt. Deze code in de markt is gebaseerd op de conventies van de International Labour Organisation (ILO) en de Universal Declaration of Human Rights. De belangrijkste punten zijn: vrijwillig gekozen werk, geen discriminatie en geen kinderarbeid. Een goed loon, geen extreme werkuren, veilige en gezonde werkomgeving. Vaste legale contracten.

Odlo is lid van de Fair Wear Foundation (FWF) die er voor zorgt dat werk condities in de textielindustrie wereldwijd verbeterd.
meer informatie vind je hier: www.fairwear.org

Europese fabrieken gaan voor:
PRINCIPLE 1: OWN PRODUCTION   Zoveel mogelijk en wanneer de capaciteit en know-how het toelaat nieuwe kleding of  aanvulling van kleding productie worden gemaakt door hun eigen fabrieken in Portugal en Roemenie.
PRINCIPLE 2: LONG-TERM PARTNERSHIPS  Vele andere merken gebruiken honderden verschillende fabrieken om met elkaar te concureren. Odlo gaat voor een langdurig partnerschap met fabrieken en volgt het liefst hun eigen motto “less is more”. Dit beleid zorgt ervoor dat de fabrieken  op lange termijn kunnen plannen en banen kunnen behouden.

Veganistisch:
Brooks, een hardloopschoenenmerk uit onze schoenencollectie, opgericht in 1914, is 1 van de oudste schoenenmerken die er is. Alle Brooks schoenen zijn als 1 van de weinige veganistisch, dat betekent dat er geen dierlijke producten of bijproducten zijn gebruikt in ieder onderdeel van de schoenen, inclusief de lijm. Met uitzondering voor de wandelschoenen, hierin zit leer verwerkt.