Hardlooptips

Waarom je zou moeten trainen met een hartslagmeter?

07 November 2017 - Meten is weten Sommige lopers vragen zich af of ze er eigenlijk wel een nodig hebben, anderen vragen zich daarentegen juist af of ze hem wel optimaal gebruiken: de hartslagmeter.


Lees meer »

52 redenen om een marathon te lopen

31 Oktober 2017 - De Amerikaan Dane Rauschenberg staat bekend als de man die 52 marathons liep in 52 opeenvolgende weekenden. Dit is zijn antwoord op alle artikelen waarin het wordt afgeraden om een marathon te lopen. Er zijn genoeg artikelen te vinden met redenen om geen marathon te lopen.


Lees meer »

Kleding in de wintermaanden

24 Oktober 2017 - Nu de koude maanden weer in aantocht zijn vragen veel (hard)lopers zich af wat moet ik nou aan tijdens het lopen? Lees hieronder hoe je je kan wapenen tegen wind, regen en kou.


Lees meer »

Onderhoud van hardloopschoenen

18 Oktober 2017 - "Wat moet je doen om je hardloopschoenen schoon te houden?" "Mogen ze in de wasmachine?" "Hoe krijg ik mijn schoen het beste droog na een run in de regen?" Allemaal vragen waar we antwoord op gaan geven in de onderstaande hardlooptips van de...


Lees meer »

Train die billen

11 Oktober 2017 - Hardlopen is goed voor je conditie. Dat is waar veel mensen aan denken bij hardlopen. Maar waar we ons soms in vergissen, is dat hardlopen ook veel kracht en stabiliteit vergt van ons lichaam.


Lees meer »

Veilig hardlopen

04 Oktober 2017 - Het is oktober, het wordt langzaam aan herfst en de tijden van 's avonds lekker lang licht zijn daarmee bijna ten einde.  Dat betekent nog beter opletten in het verkeer. Als hardloper ben je zoals dat heet een 'kwetsbare verkeersdeelnemer'.


Lees meer »

Hardlopen slecht voor je gewrichten?

29 September 2017 - Alleen risico bij te grote belasting Het gevaar voor je gewrichten is een vraag die veel beginnende hardlopers ongetwijfeld bezighoudt.


Lees meer »

Sport BH's

17 September 2017 - Als je gaat sporten, is een goede bh geen overbodige luxe. Een sportbh is comfortabeler dan een gewone bh en voorkomt dat je hangborsten krijgt door al dat gewiebel.


Lees meer »

Weetjes over hardlopen

13 September 2017 - WIST JE DAT!!!??? Goed getrainde hardlopers beter schijnen te presteren in bed? En dat je lichaam al na een half uurtje hardlopen endorfine aanmaakt, een gelukshormoon dat ideaal is tegen depressies? Oh en wat je misschien ook nog niet wist over hardlopen is dat je lichaam maa...


Lees meer »

Verbeter je hardlooptechniek

06 September 2017 - Hardlopers doen waar ze goed in zijn, hardlopen. Veel hardlopers vinden techniektraining, zoals loopscholing maar onzin en verspilling van tijd. Toch is dit belangrijk omdat ook hardlopen een technische sport is.


Lees meer »

Hardlopen in de regen

30 Augustus 2017 - Een dag waarvan je van plan was om te gaan rennen en dan opeens gaat het met bakken tegelijk regenen. Ga je dan rennen of blijf je binnen.... Hardlopen in de regen biedt ook voordelen omdat de regen een verkoelend effect heeft op je lichaam.


Lees meer »

Ademhaling tijdens hardlopen

23 Augustus 2017 - Ademhaling is erg belangrijk tijdens het hardlopen. Wanneer je buiten adem raakt, ben je geneigd sneller en dieper adem te gaan halen. Dit kost echter meer energie tijdens het hardlopen. Effectiever is om krachtig te blazen, waardoor er een onderdruk ontstaat.


Lees meer »

12345
Iedere hardloper heeft behoefte aan extra informatie over het beoefenen van zijn/haar sport. Op deze pagina vindt je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers. Tevens werken wij samen met deskundigen op het gebied van o.a. voeding, blessures, voeten en therapie. Deze specialisten zullen regelmatig tips en informatie geven op onze website.