Gezonde Levensstijl20 December 2016

Een gezonde levensstijl is van groot belang als je hardloopt. Door goed te eten en te drinken, matig alcohol te gebruiken en niet te roken word je merkbaar fitter en presteer je beter. 

Wil je lekker hardlopen en dan ook presteren? Dan is goede voeding onmisbaar. Dit zijn de vuistregels: Eten volgens de Schijf van Vijf . Elke maaltijd is belangrijk. Eet in ieder geval minstens 3 keer per dag en sla geen maaltijd over. Verspreid je maaltijden over de dag. 
De Schijf van Vijf volgen, betekent ook: 
Gevarieerd eten.  
Niet te veel eten en voldoende bewegen.
Minder verzadigd vet eten. 
Voldoende groente, fruit en brood eten.
Veilig omgaan met voedsel.

Eet voldoende koolhydraten.
Loop je hard? Dan gebruik je veel snelle energie uit de glycogeenvoorraad in je spieren. Vul deze voorraad na een inspanning snel weer aan. Dat doe je door veel koolhydraten te eten. Ga je een wedstrijd lopen, eet dan de laatste 3 dagen extra veel koolhydraten en laat je in onze winkel informeren over sportvoeding.
En eet dan minder vlees, zuivelproducten en vetten.

Hardlopen en overgewicht
Met overgewicht belast je tijdens het hardlopen spieren, pezen en gewrichten veel meer dan iemand met een normaal gewicht. De kans op blessures is dan ook groter.

Iedere hardloper heeft behoefte aan extra informatie over het beoefenen van zijn/haar sport. Op deze pagina vindt je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers. Tevens werken wij samen met deskundigen op het gebied van o.a. voeding, blessures, voeten en therapie. Deze specialisten zullen regelmatig tips en informatie geven op onze website.