Hardlopen in de regen30 Augustus 2017

Een dag waarvan je van plan was om te gaan rennen en dan opeens gaat het met bakken tegelijk regenen. Ga je dan rennen of blijf je binnen....

Hardlopen in de regen biedt ook voordelen omdat de regen een verkoelend effect heeft op je lichaam. Het is rustiger op straat en je raakt minder snel oververhit.

Hardlopen in de regen en onweer, het hoeft natuurlijk maar net wat harder te gaan regenen om je hele training in de soep te laten lopen… Waar miezerregen de optimale weerconditie voor een looptraining kan zijn is een stortbui dat zeker niet.

Hardlopen in een hevige regenbui kan best , maar pas altijd op voor onweer. Ik kijk meestal eerst even naar de weersvoorspelling voordat ik bepaal of ik ga wel ga hardlopen.

Hardlooptips voor het hardlopen in de regen:
- Bekijk de weersvoorspelling.
- Draag een technisch ondershirt..
- Ruim zittende kleding gaat vervelend plakken op je huid.
- Draag geen katoenen kleding, want dat gaat schuren als het nat wordt en katoen blijft ook  nat.
- Gebruik je gezond verstand!

Iedere hardloper heeft behoefte aan extra informatie over het beoefenen van zijn/haar sport. Op deze pagina vindt je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers. Tevens werken wij samen met deskundigen op het gebied van o.a. voeding, blessures, voeten en therapie. Deze specialisten zullen regelmatig tips en informatie geven op onze website.