Verbeter je hardlooptechniek06 September 2017

Hardlopers doen waar ze goed in zijn, hardlopen. Veel hardlopers vinden techniektraining, zoals loopscholing maar onzin en verspilling van tijd. Toch is dit belangrijk omdat ook hardlopen een technische sport is. Hoe beter jouw hardlooptechniek is hoe minder energie je verspilt en hoe gemakkelijker je harder gaat lopen.

Hetzelfde geldt voor krachttraining. Door het versterken van je lichaam kan je meer belasting aan, vangen je pezen en gewrichten de klappen beter op en wordt je sneller.

Houd in je achterhoofd dat het heel lastig is om je hardlooptechniek te veranderen. Helemaal als je jouw loopstijl al jaren terug hebt aangeleerd.. Maar dat betekent niet dat je dit niet kunt optimaliseren.

Interesse in techniektraining of loopscholing ? Check onze partners per winkel voor looptrainers en verenigingen.

Iedere hardloper heeft behoefte aan extra informatie over het beoefenen van zijn/haar sport. Op deze pagina vindt je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers. Tevens werken wij samen met deskundigen op het gebied van o.a. voeding, blessures, voeten en therapie. Deze specialisten zullen regelmatig tips en informatie geven op onze website.