Voordelen van een langzame lange duurloop25 Januari 2018

 De wekelijkse lange langzame duurloop.

Je primaire doel in de voorbereiding op een marathon is: het maken van zoveel mogelijk kilometers voordat je echt vermoeid raakt.

De daarvoor prima geschikte lange langzame duurloop is echter niet alleen bedoeld voor marathonlopers. Ook als je bijvoorbeeld traint voor de 10 kilometer kun je profiteren van de volgende effecten:

 • Versterking van het systeem van hart en bloedvaten.
 • Verwijding van de bloedvaten.
  Zo wordt energie sneller naar de werkende spieren vervoerd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.
 • Versterking van de beenspieren en bijbehorende pezen en banden.
  Zo worden uiteindelijk ook snelle spiervezels ingezet voor taken die tot dan toe door langzame vezels werden uitgevoerd.
 • Verhoging en verbetering van de vetverbranding bij de energieproductie.
  Hierdoor kun je de man met de hamer tijdens de marathon beter voorblijven.
 • Vergroting van je zelfvertrouwen.
  Je zult niet meer bang zijn voor de afstand en daarom mentaal sterker aan de start verschijnen.
 • Je wordt sneller!
  Zelfs op kortere afstanden, zoals de 10 kilometer. En je hoeft daarvoor je training niet eens zo veel te veranderen. Het uitbreiden van de langzame duurloop van 10 naar 20 kilometer volstaat. Train je specifiek voor een 10-kilometerwedstrijd, dan ben je spekkoper met langzame duurlopen van 8 tot 12 kilometer.
Bron: Runnersweb

Iedere hardloper heeft behoefte aan extra informatie over het beoefenen van zijn/haar sport. Op deze pagina vindt je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers. Tevens werken wij samen met deskundigen op het gebied van o.a. voeding, blessures, voeten en therapie. Deze specialisten zullen regelmatig tips en informatie geven op onze website.