Werken aan je snelheid25 Juli 2017

Geschikt voor warming-up of cooling-down en om je snelheid te verbeteren.

Steigerung, wat een prachtig Duits woord toch. Je ziet fiere paarden met wapperende manen luid hinnikend op hun achterbenen staan. Schitterend.
Draven als een paard, dat willen we allemaal wel. Die sierlijke galop, dat moeiteloos versnellen over elk terrein. Heerlijk.

Topsnelheid
Onze alledaagse loopwerkelijkheid is helaas wel anders. Steigerungen zijn feitelijk korte versnellingsloopjes. Je geeft vanuit stilstand langzaam gas tot je na ongeveer 80 à 100 meter op topsnelheid ligt.

Deze loopvorm is een prima opwarming voor je wedstrijd of training begint. Of na afloop, tijdens een goede cooling-down. Eindig ontspannen, niet op topsnelheid. Je kunt ze ook beschouwen als serieus onderdeel van je training.

Doeltreffend
Steigerungen zijn een prima middel om aan je snelheid te werken. Bovendien leer je ook de eigen loopsnelheid beter aanvoelen en inschatten. Steigerungen zetten de zaak op scherp. Zowel beginners als gevorderden hebben baat bij dit eenvoudige, maar doeltreffende trainingsmiddel.

Steigerungen zijn ten slotte ideaal om op een ontspannen manier te letten op je loophouding en coördinatie. Zo heeft je loopstijl er ook nog baat bij.

Iedere hardloper heeft behoefte aan extra informatie over het beoefenen van zijn/haar sport. Op deze pagina vindt je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers. Tevens werken wij samen met deskundigen op het gebied van o.a. voeding, blessures, voeten en therapie. Deze specialisten zullen regelmatig tips en informatie geven op onze website.