De Hardloopwinkel in Beeld21 September 2017

Nathalie Klaassen liep een paar weken geleden de Hardloop3Daagse in Zeeland.

Vrijdag finishte ze als derde dame bij de tijdloop (iedere 10 seconde startte een tweetal lopers) over het strand en door de slufter van werkeiland Neeltje Jans.

Zaterdag stond een halve marathon op het programma in Burgh-Haamstede, een loop met veel klimmetjes en 50% onverharde paden. Daar wist ze de tweede plek bij de dames te bemachtigen in een tijd van 1.29 waardoor ze in het klassement steeg naar de eerste plaats.

Op zondag liep ze de 10 km op het strand en door de duinen van Domburg en wist ze haar tegenstanders voor te blijven en eindigde als vierde overall en eerste dame.

 

Marije Hijman liep een paar weken geleden bij haar eigen club, PAC Rotterdam, op de baan een 3000m.

"Ik liep in de derde serie, wat een fijne groep was om in mee te lopen. Dit is dezelfde serie waar Peter Kooijmans (filiaalmanager Bodegraven) ook in mee heeft gelopen. De losse 3000m is een afstand die ik niet zo vaak loop, maar wel een aantal keer deze afstand met de steeple gedaan. Vier goede vlakke ronden gelopen. Daarna werd het iets moeilijker, omdat het tempo werd verhoogd. Uiteindelijk heb ik mijn PR iets aangescherpt en kwam uit op 10:09.79. Netjes eerste geworden bij de dames."

 

Een week later stond stond ze aan de start van het NK triathlon voor junioren.

"Het is iets heel anders dan hardlopen, maar daarom een leuke uitdaging. Voor de eerste onderdelen train ik niet echt, maar vind het wel leuk om af en toe te zwemmen en fietsen en af en toe een triathlon te doen. Dus Zondag, 3 september, aan de start in Enschede gestaan. 750 meter zwemmen, zonder wetsuit, daarna op de fiets drie rondjes (20km) en als laatste mijn eigen onderdeel het lopen (5km). Als 19de kwam ik uit het water, als 15de van de fiets en met een tweede looptijd kwam ik uiteindelijk uit op de 7de plek in totaal. Ik ben hier erg tevreden mee en vond het leuk om te doen."

Ik ben nog aan het nagenieten van een super leuk weekend. Afgelopen donderdag vertrokken we met de meiden junioren A van PAC met het vliegtuig naar Portugal (Leiria).

Hier mochten wij voor PAC uitkomen in poule B van de Europacup. Vrijdag hebben wij het stadion verkent en zaterdag was de wedstrijd. Ik mocht de 3000m steeplechase doen en ik was derde loper bij de 4 x 400m. De 3000m steeplechase kon ik lekker lopen en won deze met 350m voorsprong op nummer 2. Daarna had ik nog genoeg energie over om met Puck Van Wiltenburg, Jasmijn van Iersel en Diane van Es de 4 x 400m te lopen. Hier zijn wij 4de mee geworden. Uiteindelijk hebben wij met PAC met 7 punten voorsprong goud gewonnen. Dit betekent dat wij volgen jaar naar poule A mogen.

 

Vanesse van Voskuilen is bezig met haar comeback en liep zowel bij de Meijeloop (3e) als bij het Rondje Droogh (1e) een podiumplaats.