Blogoverzicht

Hoe kies je de juiste sportbeha

Een sportbeha is de beste partner van de sportster die zuinig is op haar lichaam.

Voor vrouwelijke sporters, een sportbeha zou net zo belangrijk moeten zijn als een goed paar hardloopschoenen. Sporten en met name hardlopen zonder sportbeha is niet aan te raden.

Het maakt niet uit wat voor soort sport je doet, hoe zwaar of hoe vaak. Het maakt niet uit wat je borstmaat of cupmaat is, een goede stevige sportbeha is noodzakelijk.

De beste hardloopbeha is het eerste onderdeel van de complete outfit van een hardloopster. Alle hardloopkleding die daar overheen wordt gedragen is minstens zo belangrijk voor optimaal comfort en sportplezier. Daarbij is katoen uit den boze, de werking van een ademende sportbeha wordt daarmee volledig teniet gedaan.

Meer weten over de juiste hardloopkleding voor vrouwen in het voorjaar, najaar, winter of de zomer? lees dit artikel over hardloopkleding in het voorjaar  en ontdek wat voor jou het beste werkt!

Gerelateerde producten

3 belangrijkste redenen voor het dragen van de juiste sportbeha:

1. Het maakt niet uit of je kleine of grotere borsten hebt, de beweging tijdens sporten is vervelend. Uit onderzoek blijkt dat een A cup 4 cm beweging toont, terwijl cup G wel tot 14cm heen en weer kan bewegen met sporten.

2. Overmatige bewegingen van de huid en banden in de borst zorgen voor scheuring. Zie de banden als een elastiek, de rek is eruit na veelvuldig uittrekken. De banden, ligamenten van cooper genoemd in de borst kunnen na intensief sporten kapot knappen. Deze banden herstellen niet meer daarna, zo raken de borsten hun stevigheid kwijt.

3. Een sportbeha voorkomt irritaties en pijnlijke bewegingen. Zo kan de hardloopster zich comfortabel voelen en geniet van de sport, die al zwaar genoeg is. Ook geeft het de sportster zelfvertrouwen dat onder al die gladde sportkleding niks te zien is wat zij niet wil.

 

Wat gebeurt er met de borsten bij een intensieve sport als hardlopen?

De borst bestaat uit vetweefsel, bindweefsel en klierweefsel. De huid en de ligamenten van cooper (bandjes) geven de borst hun stevigheid. In een borst zitten geen spieren die je sterker kunt maken door ze te trainen.

Alleen de huid en enkele dieper gelegen, rekbare structuren houden de borsten op hun plaats.

Borsten en sportbeha hardlopen | De Hardloopwinkel blog

Tijdens het sporten bewegen de borsten over drie assen, voor-achter, links-rechts en boven-onder.

Zo kan afhankelijk van de grootte, het gewicht, en rek extra druk op de binnen gelegen bindweefsels ontstaan. De huid kan zo gaan uitrekken, zelfs scheuren en striea krijgen en op den duur hun stevigheid verliezen.

De bounce van de borsten bij hardlopen en cup D kan soms wel 9 centimer zijn. Deze beweging is niet alleen pijnlijk maar ook schadelijk voor de borsten.

Wanneer er geen goede ondersteuning van de juiste sportbeha is zal dat nog erger worden.

 

Waarom een sportbeha dragen bij hardlopen?

De juiste sportbeha vermindert de bounce van borsten tijdens hardlopen tot 79%. Een goede sportbeha geeft daarmee direct een ondersteunend en comfortabel gevoel bij het rennen, iets wat de loopster als prettig zal ervaren.

Door gebruik te maken van ondersteunende en ademende stoffen in een sportbeha van Shock Absorber, Odlo of Brooks ontstaan er geen schuurplekken.

Een goede stevige sportbeha is daarmee even belangrijk als de beste hardloopschoenen voor de vrouwelijke sporter.

Naast de beste dames hardloopschoenen is een sportbeha 1 van de belangrijkste onderdelen van de dames outfit als je gaat beginnen met hardlopen.

Heb je nog geen goede hardloopschoenen? bij het maken van de beste keuze voor jou kun je het beste dit online artikel "Kies de juiste hardloopschoenen" eerst rustig doorlezen.

Waaraan moet een goede sportbeha voldoen?

  1. Vermindering van de bounce
  2. Brede, vaak gevulde schouderbandjes
  3. Vocht transporterend en ademend materiaal
  4. Slijtvast, voor langdurig gebruik
  5. Comfortabele pasvorm
  6. Gepolsterde drukpunten

 

De Hardloopwinkel is jouw specialist in het aanmeten van sportbeha’s.

Kom langs in De Hardloopwinkel, daar is meer keuze in sportbeha's en goed advies.

Bij De Hardloopwinkels kun je een uitgebreid assortiment aan beha’s vinden. Voor zowel de kleine, als een grotere cup is er voldoende keus.

De Hardloopwinkel werkt met verschillende beha merken om een zo breed mogelijk assortiment te kunnen aanbieden. Onze medewerkers in de winkel kunnen te allen tijde van advies voorzien en zullen de klant discreet en professioneel behandelen.

Dus schroom niet en geef je borsten die extra steun die ze nodig hebben!

Odlo sportbeha hardlopen | De Hardloopwinkel blog

 

Beginnen met hardlopen en sportbeha kopen?

Iedere dame die gaat beginnen met hardlopen zal merken dat een goede stevige sportbeha onmisbaar is. Naast een paar goede en perfect passende hardloopschoenen heb je ook een beha nodig.

Goede hardloopschoenen en een sportbeha zijn écht een must als je begint met hardlopen, samen met een beginnersschema.

Klik op dit 5km hardloopschema om nu direct te kunnen beginnen:

5 KM hardloopschema

 

Kan ik een gekochte beha thuis even passen?

Jazeker, bij De Hardloopwinkel Webshop is het retour sturen altijd gratis! Dus wil je even rustig en veilig in je thuis omgeving de sportbeha's passen dan is dat geen probleem.

Bestel ze gewoon in meerdere maten zodat je rustig kunt passen en vergelijken. De sportbeha's die niet passen stuur je weer terug naar ons antwoordnummer binnen 30 dagen.

Dat noemen wij bij De Hardloopwinkel eerlijke probeergarantie!

Tip van Frankie! als je kiest voor achteraf betalen via Riverty dan hoef je uiteindelijk pas te betalen als de retour weer verwerkt is en betaal je alleen wat je daadwerkelijk hebt gehouden.

 

Online sportbeha hardlopen kopen?

Belangrijkste tip bij het online kopen van een sportbeha is dat je het maatadvies dat erbij staat goed opvolgt. Ieder sportbeha merk heeft zijn eigen maten en pasvorm, geen mensenlichaam is hetzelfde. 

Een sportbeha moet goed aansluiten, mag niet knellen en zit vaak strak als een harnas om het lichaam. De beste test voor de enige juiste pasvorm van een sportbeha is tijdens het passen er een paar keer voor de spiegel mee te gaan springen.

De opwaartse beweging in de spiegel van de borsten moet hierbij zo klein mogelijk blijven, dan zie je direct of dit de juiste sportbeha is.

Bij twijfel, kom langs en vraag advies in 1 van de 5 De Hardloopwinkels in Nederland.

Met in iedere winkel een vrouwelijke medewerkster en ruime keuze in sportbeha's van Shock Absorber, Odlo en Pure Lime is er altijd een goede beha voor jou bij.

Daarnaast is De Hardloopwinkel een echte hardloopspecialist met zeer klantgerichte instelling.

Wil je na online aankopen graag wat langer doen over het retour sturen van je pakket?

Neem dan gewoon even contact op met onze klantenservice, je zult merken dat wij je graag helpen om de juiste keuze te maken.

En als dit betekent dat je graag nog wat langer nadenkt over je retour, dan is dit geen enkel probleem.

 

Relevante blogs:

Blog: hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Blog: hardloopkleding in het voorjaar

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Blaren voorkomen en behandelen

Door wrijvingen op de huid raakt de diepere huidlaag beschadigd, door deze beschadiging hoopt vocht (plasma) zich op in of onder de opperhuid. Lees meer in dit artikel.

De Oorsprong van HOKA: Het Verhaal Achter het Revolutionaire Hardloopmerk

Ontdek hoe HOKA, ontstaan in de Franse Alpen, het hardlopen revolutioneerde met zijn unieke demping en ontwerpen. Lees het verhaal achter dit populaire merk!

Wat zijn Carbon hardloopschoenen?

Carbonschoenen zijn hardloopschoenen die een Carbon ook wel koolstofvezel plaat bevatten in de zool. Deze Carbon plaat helpt de elite runners en snelle lopers in het verbeteren van hun pr…

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2